Tijdens de coronaperiode is gebleken dat de meerderheid van de klanten een voorkeur heeft voor een systeem waarbij op afspraak gewerkt wordt. Omdat u als klant al onze aandacht verdient, willen wij het werken op afspraak aanhouden.

Gelieve een afspraak te maken op telefoonnummer 054 58 83 50 of in de winkel.

Persoonlijk advies voor jong en oud in Geraardsbergen.

We zijn gelegen in Viane, een kleine deelgemeente van het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. Sinds de opening in 1993 staat de klant centraal bij ons en de service na verkoop verdient ook extra aandacht. U krijgt bij ons het beste advies voor uw ogen en oren. We staan altijd klaar om elke klant, jong of oud, een persoonlijk advies te geven in het Nederlands of in het Frans.


Hopelijk mogen we u binnenkort verwelkomen in onze winkel.


Cathy Limbourg

Monturen

Monturen zijn er in alle prijzen en maten. Met een videoscherm heeft u de mogelijkheid om uzelf te zien met verschillende brillen tegelijk en kan u probleemloos kiezen welke bril u het beste staat.


Bij ons kan u ook een veiligheidsbril op sterkte kopen, volledig gecertificeerd volgens de Europese normen.


Glazen

Bij ons kan u kiezen tussen verschillende soorten glazen: enkelzicht, dubbelzicht of progressieve glazen, maar ook gepersonaliseerde glazen zoals een computerglas. Om de glazen nauwkeurig op maat te kunnen maken, gebruiken we een geavanceerd meetsysteem, de ‘Visioffice’.


We zijn gespecialiseerd in het monteren van progressieve glazen en gepersonaliseerde glazen.


Zonneglazen, al dan niet op sterkte, zijn ook mogelijk.


Contactlenzen

Er bestaan, zoals u waarschijnlijk weet, dag- en maandlenzen. Voor wie problemen heeft om te lezen met zijn lenzen voor ver kunnen de progressieve lenzen een oplossing zijn.


Tarieven

De prijzen kunnen variëren naargelang de gekozen montuur en glazen. Klik hier om onze prijzen te bekijken.


Terugbetaling

In een aantal gevallen is er een tussenkomst voorzien van het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte – en invaliditeitsverzekering). De tussenkomst geldt enkel wanneer u aankoopt bij een door het RIZIV erkend en geconventioneerd opticien. Een voorschrift van de oogarts is altijd nodig. Als erkend en geconventioneerd opticien bezorgen we u de nodige formulieren zodat u in aanmerking komt voor een maximale tussenkomst.

Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde

Het Belgische Rode Kruis is sinds 1972 opgesplitst in een Vlaamse en een Franstalige afdeling. Voor de Vlaamse Gemeenschap is dat Rode Kruis Vlaanderen, met zijn hoofdzetel in Mechelen; voor de Franstalige Gemeenschap is dat la Croix-Rouge de Belgique, met zijn hoofdzetel in Brussel.


Optiek Limbourg is een uitleenpunt voor de hulpmiddelen van het Rode Kruis, afdeling Geraardsbergen-Lierde.

Krukken en looprekjes zijn meestal beschikbaar ter plaatse.

Als u een rolstoel of een ziekenhuisbed van het Rode Kruis wil huren mag u ons altijd contacteren.

Voor meer info over het Rode Kruis kan u altijd terecht op de website via deze link.

Hoortoestellen of gehoorbescherming in Geraardsbergen?
Optiek Limbourg werkt samen met Lapperre.

Als u graag eens langs komt voor een gratis gehoortest, vrijblijvend advies over hoortoestellen en/of gehoorbescherming, neem gerust contact op via telefoon op het nummer 054 58 83 50 of via het contactformulier.
Omdat onze audiologe niet elke dag aanwezig is en we voldoende tijd willen voorzien, vragen we hiervoor steeds een afspraak te maken.

Meer dan 10% van de Belgen kampt met gehoorverlies.

Slechts 1 op 3 brengt een bezoek aan een neus-, keel-, oorarts en zet effectief de stap naar een hoortoestel. Als u in het verleden al eens een hoorapparaat heeft getest zonder het gewenste resultaat, is het nu misschien een goed idee om de nieuwe Lapperre hoortoestellen opnieuw vrijblijvend te proberen.


Ook wie in het verleden bij ons hoortoestellen aankocht, kan hier nog steeds terecht voor bijregelingen en onderhoud.

Loading...